PELUSNAPLÓ - Kulcsár Edina és Csuti blogja - Így pelenkázunk mi

Jó pár hét eltelt mióta nem jelentkeztem, de most újra itt vagyok, ugyanis Medox töretlenül szeret minket megtréfálni... már ami a pelussal kapcsolatos dolgokat illeti.

   

PELUSNAPLÓ - Kulcsár Edina és Csuti blogja

  

Sokan írnak nekünk privát üzenetet, hogy annyira jókat mosolyognak azokon a sztorikon amiket itt a Pelenka.hu-n teszünk közzé és ők is úgy várják, hogy valami hasonló történjen velük, mint velünk, de egy kakasztori sem jön össze... Erre mindenféle gondolkodás nélkül azt mondanám, hogy legyetek hálásak a gyerekeknek, mert sok kellemetlen perctől megkíméltek titeket... :D De viccet félretéve egyébként örülök, hogy Medox gyors anyagcseréjének köszönhetően egy picit több élményben lehet részünk addig is, amíg kisfiunk pelenkás korú.

 

No de kanyarodjunk vissza Medoxhoz. Általában két embert egy gyermek, egy új kis élet összehozni szokott... na de hogy tud egy 4-5 hónapos kisbaba veszekedést eredményezni? Hát elmesélem...

Általában Csuti 5-6 körül szokott hazaérni, így a fürdetés az a program, amit állandóan együtt tudunk csinálni este 7-8 óra magasságában. Egyik este neki is fogtunk a már rutinszerű előkészületeknek. Ilyenkor Csuti megfogja az állványt, kinyitja, hozza a kiskádat, ráhelyezi az állványra, majd a zuhanyrózsa segítségével megengedi az optimális 36°-os fürdővizet.

 

Ezalatt az idő alatt én Medoxot levetkőztetem, leveszem róla a pelust és már szállítom is a fürdőszobába. Sokszor hamarabb elvégzem ezt a folyamatot, minthogy a víz készen legyen, így néha-néha hamarabb odaérek a kád mellé a pucér popsiját a kezembe tartva, minthogy be tudjam tenni a vízbe. :) Gondolom itt már sokak szabadjára engedték a képzeletüket és már látják a szemük előtt, hogy mit is fogok leírni... de nem az történt, amire gondoltok. :D (Persze ez nem azt jelenti, hogy még soha nem kellett bemásznom a kádba a gyerekkel együtt, mert a fehér pizsim rozsdaszínben pompázott volna... ) Tehát az történt, hogy odaálltunk ,,Apa” mellé, vártuk hogy a víz készen legyen, és hirtelen történt valami... Én pont nem voltam olyan passzban, hogy vevő lettem volna a poénkodásra - az éjszakai nem túl tartalmas alvásnak köszönhetően. Tehát miközben hulla fáradtan vártam, hogy csiga lassúsággal megteljen az a pici kád, éreztem, hogy nem gyenge sugárban érkezik a mellem/hasam tájékára a víz... A gyerek miatt nem akartam ordítani Csutival, de azért erélyesebben rászóltam, hogy legyen már észnél... Minek kell telibe rám irányítania a zuhanyt? Nem vagyok vicces kedvemben és egyébként sincs kedvem átöltözni. Na neki sem kellett több.

Értetlen arccal elkezdett visszatámadni, hogy mi a francról beszélek. Abban a pillanatban elemeltem magamtól a gyereket és láttam, hogy nem Csuti locsolt le, csak egy akkora adag pisit engedett rám magából a gyerek, amit én életemben nem gondoltam volna, hogy létezik. A mellemtől kezdve a derekamig csupa pisi voltam, de úgy, hogy még mezítláb is a pisiben lépkedtem.

   

Hát majdnem elváltunk a fürdetés végére, de szerencsére a józan paraszt eszünk felülkerekedett rajtunk. Röhögtünk egy jó nagyot ezen az egészen, amihez Medox is csatlakozott. Majd beestünk az ágyba és kemény 1,5 órát alhattunk egyhuzamban a kisfiunk engedélyével - tehát fél 10-kor már kelhettünk is fel hozzá etetni, pelenkázni, altatni.

 

Tudnék még mesélni, de most nem akarom rabolni hosszabban az időtöket. Talán még 1-2 mondatban megemlíteném azokat a babahomikat, amiket mi használunk a pelenkázáshoz, mert mindig meg szokták tőlem kérdezni, hogy mi az, ami nálunk bevált.

 Termékek, amiket jelenleg a pelenkázáshoz használok:

 

Az az igazság, hogy én minden területen szeretem a tesztelést, így a pelusnál, a nedves törlőkendőnél és a popsikrémnél is így tettem. Jelenleg Pampers Premium Care pelusunk van itthon, de például én a Molfixet és a Liberot is szerettem. Törlőkendőből most a Sudocrem-es van, illetve 2 másikat is éppen most tesztelek, az ökológiailag lebomló Pingot és a 99.9 % víztartalmú, teljesen természetes WaterWipes-ot. Plusz a popsikrémből most a Gabit (5 in 1) használom és nagyon szeretem, hogy tubusos és nem kell belenyúlnom a krémbe, hogy a körmöm alatti rész menjen tele vele. :)

 

Ahogyan szerintem sok anyuka, én is szívesen venném, ha ti is megosztanátok velünk itt kommentben, hogy nálatok mik azok a pelenkázási eszközök, amik beválltak.  Sok puszi! :)

  

⇒ HAVI PELENKACSOMAGOK AKCIÓS ÁRAKON! Nézz körül most a Pelenka.hu-n! ⇐

  

Kulcsár Edina

  

  

A blog szöveges és vizuális tartalma a Pelenka.hu üzemeltetőjének tulajdona. A blogbejegyzés egyes részletei erre az oldalra mutató hivatkozással utánközölhetőek. A teljes blogbejegyzés utánközlése csak az üzemeltető írásos engedélyével lehetséges.

2019.03.04 13:25