Top témák
Kéninger Vivien
Kéninger Vivien
2018.07.01 23:22

10 tipp a baba biztonságáért!

10 tipp a baba biztonságáért!

A gyermekválallásra sokáig készülünk lelkileg és fizikailag egyaránt. Pár hónappal később viszont már a lakásunkat is érdemes felkészíteni és bababiztossá tenni. Egy apró felfedezőre sok veszély vár a lakásban, de egy kis odafigyeléssel és pár biztonsági kiegészítővel maximálisan biztonságossá tehetjük gyermekünk számára a felfedező körutakat. Ebben segítünk most!

 

Konnektorok:   

A konnektorokat takard el, vagy helyezz rájuk konnektorvédőt, így a baba nem tudja a kis ujjait beledugni.

  

Ágy és kanapé:

Fontos, hogy ezek olyan helyen legyenek a lakásban, amire, hogyha a baba felmászik, nem tud az ablakba kimászni. Hogyha a kanapé túl közel van a falhoz, de nem tudjuk  másik helyre tolni, húzzuk kicsit előrébb az ablaktól.

  

Lépcsők:

A lépcsőket érdemes ajtóráccsal elkeríteni, mert sem a leesés, sem a lépcsőn való felmászás nem biztonságos a totyogó számára. A babát pedig mihamarabb érdemes megtanítani a biztonságos lépcsős közlekedésre, hiszen az utat lépcsőn föl és le naponta többször is meg kell tennünk vele.

   

Szekrények:

A szekrényekbe a baba előszeretettel kapaszkodik bele, vagy mászik fel. Ha tehetjük, a súlyos szekrényeket rögzítsük a falhoz, mert ha a baba felkapaszkodik rá és a szekrény rádől, súlyos sérüléseket szerezhet. Ezeket az átalakításokat érdemes már a baba érkezése előtt elvégezni, mert a baba első éveiben könnyen meg tudunk róla feledkezni.

  

Lámpák:

Az állólámpáktól ha lehet, egy időre szabaduljunk meg, vagy tegyük gyerekmentes övezetbe. A lámpába belekapaszkodva a lámpa rádőlhet a babára, amivel megsértheti magát, de égési sérüléseket is szerezhet.

   

Konyhai eszközök:

A konyhában a forró sütőre, a vágóeszközökre és a tisztítószeres szekrényre is oda kell figyelnünk. Fontos, hogy mindezeket nagy körültekintéssel zárjuk el a baba elől különböző ajtó és fiókzárakkal.

   

Szobanövények:

A szobanövények bármennyire ártatlannak tűnnek, komoly problémákat okozhatnak. A virágföld nem a legtáplálóbb bébiételek közé tartozik és sok növény enyhén mérgező hatású, így ha a baba ezek leveleit, vagy virágait választaná rágókának, biztosan kórházba kötünk ki a nap végén. A kaktuszok elhelyezésére még nagyobb figyelmet fordítsunk és pakoljuk őket minél magasabbra, ahol a baba már nem éri el.

  

Konyha:

A baba etetése közben ne hagyjunk elérhető távolságban asztalterítőt, aminek segítségével magára húzhatja az asztalon található dolgokat, illetve a közelében hagyott forró kávé és tea is okozhat balesetet. Legyünk körültekintőbbek a napi rutin során és gondoljunk arra, hogy a kicsi még nincs tisztában azzal, mi okozhat számára sérülést.

   

Elektronikai eszközök:

Az elektromos berendezések is sok gondot okozhatnak, amikor a baba szabadon járkál a lakásban. Az áramütés, vagy a nagyobb súlyú eszközök nagy veszélyt jelentenek a babára. Ennek elkerüléséhez figyelmeztessük a kicsit, hogy ez veszélyt jelent és távolítsuk el az eszközöket az ő szintjéről egy kicsit magasabb, biztonságosabb helyre.

.

   

Fürdőszoba:

A fürdőszoba ugyancsak veszélyforrás lehet. A csempe, az éles tárgyak, a higiéniai szerek, vagy a fürdőkádban hagyott víz mind-mind babánk épségét fenyegetik. Hogyha lehetséges, tartsuk elzártan a fürdőszobát a gyermek elől, vagy sose hagyjuk őrizetlenül őt a fürdőben.

    

A gyermekválallásra sokáig készülünk, lelkileg és fizikailag egyaránt. Amikor a baba felfedezi otthonunkat, álljunk készen a fogadására. Talán leírva nagyon soknak tűnik, amire oda kell figyelnünk, de van idő bababiztossá alakítani a házat és a józan paraszti ész is sokat segíthet a helyzeten. 

    

Kéninger Vivien

Pelenka.hu

Pelenka.hu - Gondoskodás szeretettel

A mi történetünk is azzal kezdődött, hogy szülővé váltunk. Tudjuk, hogy a babánk mellett mi mindenben kell helytállnunk: háztartás, főzés, mosás, takarítás és akkor a nevelésről, a család kiszolgálásáról és a feleség szerepkörről még nem is beszéltünk. A Pelenka.hu webáruházat azért hoztuk létre, mert olyan szolgáltatást szeretnénk nyújtani, amilyet minden kismama (és természetesen apuka) megérdemel. Azt a gondoskodást, támogatást, hozzáértést és biztonságot szeretnénk adni neked, amire mi is vágyunk kisbabáink mellett. A Pelenka.hu célja, hogy a lehető legtöbb támogatást és együttérzést biztosítsa a szülővé válás érzelemdús hullámvasútján. A Pelenka.hu egy olyan webshop, ahol törődnek veled. Mi (azaz a Pelenka.hu csapata) érző és segítőkész emberek vagyunk. Többségében átéltük már az anyaság/apaság különleges érzését. Tisztában vagyunk a nehézségekkel, és célul tűztük ki, hogy a nehezebb napokat könnyebbé tegyük számodra, hiszen mindannyian gondoskodó, szerető és odaadó szülők szeretnénk lenni.

Az Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2021 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2020 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2019 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 - Legjobb Ügyfélélmény díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 díj

Feliratkozom