A korábbi sikereink után ismét büszkék lehetünk! Az Év Internetes Kereskedője versenyen a Pelenka.hu lett a FŐDÍJAS! Azaz az ország első számú e-kereskedő cége lettünk 2020-ban. A fődíj mellett a zsűri nekünk ítélte meg a legjobb ügyfélélmény díjat is, ami különösen közel áll a szívünkhöz.

   

   

Tele a poci, üres a pelus, nincs semmi rendellenesség a napunkban, nem vagyunk betegek, nincs front, nem kaptunk semmilyen oltást, eleget is aludtunk, mégis sírunk. Igen, többes számban sírunk, mert egy kisbaba keserves, könnyes figyelemfelhívásától és a megoldhatatlannak tűnő feladattól, ha nem is mutatjuk, belül mi is sírunk… Mit tegyünk ilyenkor?

   

Három ismert édesanya csapott össze párjával a Pelenka.hu SZUPERMAMI 2020 címért. A játékos versenyen minden anyuka megmutathatta, hogy mennyire ügyesen bírkózik meg a babával kapcsolatos rutinfeladatokkal. Jöjjön egy kis élménybeszámoló! :)

   

Az egészségpénztárak életünk során rengeteg alkalommal lesznek hasznosak, hiszen a pénztárba havonta befizetett összeggel  széles körben vehetünk igénybe szolgáltatásokat, vagy számoltathatunk el egészségügyi termékeket. Utóbbiak közé rengeteg baba-mama termék sorolható, így amikor kisbaba érkezik a családba, az egészségpénztár könnyíthet azokon az anyagi terheken, amit egy csecsemő ellátása igényel (pelenka, törlőkendő, tápszer, stb.). Ebben a blogbejegyzsésben segítünk abban, hogy mindez hogyan történik.

   

Mikor a kisbabám még a pocakomban volt és aktívan mozgolódott, észrevettem, hogy az autózásnál különösen aktívan viselkedik. Előszeretettel rugdosódott, forgolódott, izgett-mozgott. Egyáltalán nem tudtuk, hogy azért viselkedik-e így, mert szereti, vagy pont azért, mert egyáltalán nem szereti az utazást. Aztán eljött a nagy pillanat, amikor a kórházból kiengedtek minket és a hordozóval együtt beszálltunk a négykerekűbe...

   

A kisbabánk első néhány évében az egyik legalapvetőbb kellékünk a pelenka. A legtöbb anyuka az elején kiválasztja a számára szimpatikus pelenkát, és ha az beválik, akkor a pelenkás időszak végéig kitart a márka mellett. Szerencsére itt a webshopban is óriási választék áll a rendelkezésünkre, az online pelenkavásárlással pedig időt, energiát és jó esetben még pénzt is spórolhatunk.

   

Már a babatervezési időszakban is odafigyelünk egészségünkre. Egészségesebben étkezünk, többet mozgunk, vitaminokat szedünk. Aztán amikor megfogan a kis élet, még óvatosabbak leszünk, még jobban figyelünk a testi épségünkre, hiszen most már ketten vagyunk.

   

A gyermekválallásra sokáig készülünk lelkileg és fizikailag egyaránt. Pár hónappal később viszont már a lakásunkat is érdemes felkészíteni és bababiztossá tenni. Egy apró felfedezőre sok veszély vár a lakásban, de egy kis odafigyeléssel és pár biztonsági kiegészítővel maximálisan biztonságossá tehetjük gyermekünk számára a felfedező körutakat. Ebben segítünk most!

   

Tudom, hogy teljesen kivagy már és a napi rutin megőrjít, még ha te vagy a világ legboldogabb anyukája is. Így van ezzel minden kismama. Legalábbis a többség biztosan. Összeszedtem pár lehetőséget, hogy kicsit lazábban, kicsit boldogabban élhessük meg ezt a csodálatos időszakot.

  

  

Beyonce az amazon kismama, Kate Middleton pedig az örökké elegáns. Te melyik kismama vagy az 5 közül?

      

Amíg a kórházban vagyunk, biztonságot érzünk. Persze lehet hallani rémtörténeteket, milyen gonoszok a csecsemős nővérek, nekünk bezzeg már mindent tudni kellene és társai.

  

Régen csak beültetek az autóba és pár óra múlva a tengernél voltatok. És most? Kisbabával utazni? Kihívás, élmény, tanulság. De nem lehetetlen és nem is kell egyből nemet mondani a lehetőségre.

Mielőtt erre a kérdésre felelnék, röviden összefoglalnám a nagy pelenkaválságot, amin keresztülmentünk várandósságom utolsó néhány hetében. Mit csinál egy kismama, amikor már tudja, bármelyik pillanatban megérkezhet a kicsi?

   

Számos anyós-típus létezik, kinek kisebb, kinek nagyobb problémája van választottja édesanyjával. A legnehezebb azonban megtalálni az arany középutat, amikor konfliktusok nélkül, vagy minimális konfliktussal lehet szlalomozni az igazak között.
  

 

   

Születés közben a baba is érez fájdalmakat a méh összehúzódásai, a gyors és lassú mozgás változásai miatt, amit a jelentkező adrenalin termelődése nyom el, hogy a baba ne érezze a testében keletkezett fájdalmakat teljes valójában.
   

  

Feltettük nektek a kérdést, hogy ti mivel ajándékozzátok meg karácsonykor kisbabátokat. Kihívást jelent a kérdés, mert teljesen más a mi elképzelésünk, mint ami a gyerkőcé, vagy amit a nagymami, vagy a bölcsis dadus javasol. Összeszedtük a 10 legjobb karácsonyi ajándékötletet, amivel a 0-4 éves korú kisgyermeketeket meglephetitek! 

   

Napirend: figyeld babádat, hogy mire van szüksége és alakíts ki ehhez mérten egy napirendet. A babák nyugodtak lesznek attól, hogyha tudják, hogy mi mi után következik...

  

Azt, hogy mikor kezdjük el beszerezni a babakelengyéhez szükséges tárgyakat, csak rajtunk múlik. Célszerű megvárni az első trimeszter végét és érdemes mindennel végezni az utolsó hónap közepéig.