Feltettük nektek a kérdést, hogy ti mivel ajándékozzátok meg karácsonykor kisbabátokat. Kihívást jelent a kérdés, mert teljesen más a mi elképzelésünk, mint ami a gyerkőcé, vagy amit a nagymami, vagy a bölcsis dadus javasol. Összeszedtük a 10 legjobb karácsonyi ajándékötletet, amivel a 0-4 éves korú kisgyermeketeket meglephetitek! 

   

Már a babatervezési időszakban is odafigyelünk egészségünkre. Egészségesebben étkezünk, többet mozgunk, vitaminokat szedünk. Aztán amikor megfogan a kis élet, még óvatosabbak leszünk, még jobban figyelünk a testi épségünkre, hiszen most már ketten vagyunk.

   

Beyonce az amazon kismama, Kate Middleton pedig az örökké elegáns. Te melyik kismama vagy az 5 közül?

      

A gyermekválallásra sokáig készülünk, lelkileg és fizikailag egyaránt. Amikor a baba felfedezi otthonunkat, álljunk készen a fogadására.

   

Régen csak beültetek az autóba és pár óra múlva a tengernél voltatok. És most? Kisbabával utazni? Kihívás, élmény, tanulság. De nem lehetetlen és nem is kell egyből nemet mondani a lehetőségre.

Amíg a kórházban vagyunk, biztonságot érzünk. Persze lehet hallani rémtörténeteket, milyen gonoszok a csecsemős nővérek, nekünk bezzeg már mindent tudni kellene és társai.

  

Mielőtt erre a kérdésre felelnék, röviden összefoglalnám a nagy pelenkaválságot, amin keresztülmentünk várandósságom utolsó néhány hetében. Mit csinál egy kismama, amikor már tudja, bármelyik pillanatban megérkezhet a kicsi?

   

Számos anyós-típus létezik, kinek kisebb, kinek nagyobb problémája van választottja édesanyjával. A legnehezebb azonban megtalálni az arany középutat, amikor konfliktusok nélkül, vagy minimális konfliktussal lehet szlalomozni az igazak között.
  

 

   

Születés közben a baba is érez fájdalmakat a méh összehúzódásai, a gyors és lassú mozgás változásai miatt, amit a jelentkező adrenalin termelődése nyom el, hogy a baba ne érezze a testében keletkezett fájdalmakat teljes valójában.
   

  

Tudom, hogy teljesen kivagy már és a napi rutin megőrjít, még ha te vagy a világ legboldogabb anyukája is. Így van ezzel minden kismama. Legalábbis a többség biztosan. Összeszedtem pár lehetőséget, hogy kicsit lazábban, kicsit boldogabban élhessük meg ezt a csodálatos időszakot.

  

  

Napirend: figyeld babádat, hogy mire van szüksége és alakíts ki ehhez mérten egy napirendet. A babák nyugodtak lesznek attól, hogyha tudják, hogy mi mi után következik...

  

Azt, hogy mikor kezdjük el beszerezni a babakelengyéhez szükséges tárgyakat, csak rajtunk múlik. Célszerű megvárni az első trimeszter végét és érdemes mindennel végezni az utolsó hónap közepéig.