4 tipp, hogy jobban aludjon a baba

Napirend: figyeld babádat, hogy mire van szüksége és alakíts ki ehhez mérten egy napirendet. A babák nyugodtak lesznek attól, hogyha tudják, hogy mi mi után következik...

  

Napirend:
  
Figyeld babádat, hogy mire van szüksége és alakíts ki ehhez mérten egy napirendet. A babák nyugodtak lesznek attól, hogyha tudják, hogy mi mi után következik, ezért érdemes megszokott rutint kialakítani, így az altatás is egyszerűbb lesz. Ne akard, hogy este hatkor elaludjon, majd másnap reggelig ne is ébredjen fel. Más kismamák “jó alvó” babái sem azért jó alvók, mert 10 órán keresztül hangjuk sincsen, hanem mert nem ébrednek fel 5-10 alkalommal éjszaka.

   

Hogyha éjszaka felébred, ne idegesítsd fel magad:
  
...hiszen ezt ő is megérzi. Lehet, hogy meg kell etetned, vagy csak megsimogatnod. A babák többször felkelhetnek éjszaka, de ekkor csak azt szeretnék tudni, hogy anyukájuk a közelben van-e és csupán megnyugtatásra van szükségük.

  

Teljen nyugalomban az elalvás előtti időszak:
  
Ne hagyd a babát hosszú időre egyedül a kiságyban, hogyha erősen sír és nem tud egyedül elaludni. Ha az alvás ideje jön, de a baba sír, ha a kiságyba teszed, még nem lazult el annyira, hogy el is tudjon aludni. Fürdés, vagy etetés után olvasással, vagy masszázzsal nyugtasd le, semmiképpen se a tévére aludjon el, hiszen azt még a felnőtteknek sem ajánlják.

   

A biztonságos burok:
  
Sok babának arra van szüksége, főleg az első időszakban, hogy az anyaméhhez hasonló biztonságot, burkot érezze maga körül. Ezért alszanak el könnyen a cicin, vagy anya kezében, mert ott a karunkban vannak és érzik maguk körül a biztonságot. Hogyha babád többször alszik el karjaidban, mint a kiságyban, próbáld szoros pólyába csavarni, amitől biztonságban érzi majd magát.
  

   

Kéninger Vivien

2018.06.30 20:37