Top témák
Kéninger Vivien
Kéninger Vivien
2018.06.30 20:37

4 tipp, hogy jobban aludjon a baba

4 tipp, hogy jobban aludjon a baba

Napirend: figyeld babádat, hogy mire van szüksége és alakíts ki ehhez mérten egy napirendet. A babák nyugodtak lesznek attól, hogyha tudják, hogy mi mi után következik...

Napirend:    Figyeld babádat, hogy mire van szüksége és alakíts ki ehhez mérten egy napirendet. A babák nyugodtak lesznek attól, hogyha tudják, hogy mi mi után következik, ezért érdemes megszokott rutint kialakítani, így az altatás is egyszerűbb lesz. Ne akard, hogy este hatkor elaludjon, majd másnap reggelig ne is ébredjen fel. Más kismamák “jó alvó” babái sem azért jó alvók, mert 10 órán keresztül hangjuk sincsen, hanem mert nem ébrednek fel 5-10 alkalommal éjszaka.

   

Hogyha éjszaka felébred, ne idegesítsd fel magad:    ...hiszen ezt ő is megérzi. Lehet, hogy meg kell etetned, vagy csak megsimogatnod. A babák többször felkelhetnek éjszaka, de ekkor csak azt szeretnék tudni, hogy anyukájuk a közelben van-e és csupán megnyugtatásra van szükségük.   

Teljen nyugalomban az elalvás előtti időszak:    Ne hagyd a babát hosszú időre egyedül a kiságyban, hogyha erősen sír és nem tud egyedül elaludni. Ha az alvás ideje jön, de a baba sír, ha a kiságyba teszed, még nem lazult el annyira, hogy el is tudjon aludni. Fürdés, vagy etetés után olvasással, vagy masszázzsal nyugtasd le, semmiképpen se a tévére aludjon el, hiszen azt még a felnőtteknek sem ajánlják.    

A biztonságos burok:    Sok babának arra van szüksége, főleg az első időszakban, hogy az anyaméhhez hasonló biztonságot, burkot érezze maga körül. Ezért alszanak el könnyen a cicin, vagy anya kezében, mert ott a karunkban vannak és érzik maguk körül a biztonságot. Hogyha babád többször alszik el karjaidban, mint a kiságyban, próbáld szoros pólyába csavarni, amitől biztonságban érzi majd magát.  

   

Kéninger Vivien

Pelenka.hu

Pelenka.hu - Gondoskodás szeretettel

A mi történetünk is azzal kezdődött, hogy szülővé váltunk. Tudjuk, hogy a babánk mellett mi mindenben kell helytállnunk: háztartás, főzés, mosás, takarítás és akkor a nevelésről, a család kiszolgálásáról és a feleség szerepkörről még nem is beszéltünk. A Pelenka.hu webáruházat azért hoztuk létre, mert olyan szolgáltatást szeretnénk nyújtani, amilyet minden kismama (és természetesen apuka) megérdemel. Azt a gondoskodást, támogatást, hozzáértést és biztonságot szeretnénk adni neked, amire mi is vágyunk kisbabáink mellett. A Pelenka.hu célja, hogy a lehető legtöbb támogatást és együttérzést biztosítsa a szülővé válás érzelemdús hullámvasútján. A Pelenka.hu egy olyan webshop, ahol törődnek veled. Mi (azaz a Pelenka.hu csapata) érző és segítőkész emberek vagyunk. Többségében átéltük már az anyaság/apaság különleges érzését. Tisztában vagyunk a nehézségekkel, és célul tűztük ki, hogy a nehezebb napokat könnyebbé tegyük számodra, hiszen mindannyian gondoskodó, szerető és odaadó szülők szeretnénk lenni.

Az Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2021 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2020 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2019 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 - Legjobb Ügyfélélmény díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 díj

Feliratkozom