Top témák
Kéninger Vivien
Kéninger Vivien
2018.06.30 21:04

Amit még nem tudtál a szülésről...

Amit még nem tudtál a szülésről...

Születés közben a baba is érez fájdalmakat a méh összehúzódásai, a gyors és lassú mozgás változásai miatt, amit a jelentkező adrenalin termelődése nyom el, hogy a baba ne érezze a testében keletkezett fájdalmakat teljes valójában.

  

Helló világ!    A születés közben a baba olyan izgalmakat él át, amiket a születés után még órákig dolgoz fel a kis teste, így aludni ebben az időszakban biztosan nem tud. Azokban a kórházakban, ahol hagyják a babát az anyával, akár két órán keresztül is a mellkasodon feküdhet és ebben az aktív állapotban ismerkedhettek össze. Sok helyen csak ezután viszik el a babát megfürdetni, és tolják át a kismamát a szülőszobából a kórterembe.

   

Amire nem tudsz felkészülni    Általában a szülést felkészítő tanfolyamok sem tudnak mindent úgy megtanítani és te sem tudsz mindent úgy imitálni, ahogyan az szülés közben történni fog. A szülés közbeni nyomást a szülészorvos el tudja neked mondani, ami alapján megpróbálod majd azt megfelelően teljesíteni. Hogyha ügyes vagy, a baba gyorsabban meg tud születni, hogyha viszont a fáradtság, vagy koncentráció zavara miatt nem sikerül annyira hatékonyan nyomnod, a szülészorvos, vagy a nővér fogja segíteni a baba megfelelő haladását a cél felé.

   

És az igényeink?   Hogyha olyan kórházat, vagy orvost választasz, ahol van lehetőség előre egyeztetni igényeidet, sok dolog segítségedre lehet a nagy napon. Elmondhatod, hogy amíg a te és babád egészségügyi állapota nem kívánja, természetes szülést szeretnél, vagy egyéb okok miatt pont hogy a császármetszést választanád. Kérheted, hogy az apuka is benn legyen, vagy hogy félhomályban születhessen a baba, aminek köszönhetően a hirtelen fényáradat nem okoz majd számára stresszt. Hogyha a kórház együttműködő, Te is magabiztosabban éled meg a nagy napod és jobb érzéssel gondolsz majd a szülésre, hiszen több dolog is az elképzeléseid szerint történt.

   

Gratulálok, egészséges!   Mindig azt mondják, hogyha a baba születése után hangosan sír, akkor erős a tüdeje és nincsen semmi gond. Ez így is van, biztosan erős és egészséges a kisbaba, viszont nem azért sír, hogy minderre fény derüljön, hanem azért, mert a tüdejét fájdalom éri, az oxigén hiányától fulladásos élménye lehet, gyakorta fázik a kórteremben, hangos és fényes helyre érkezik és még nem érzi, hogy anyukája a közelben van. Sokat segíthet a baba rossz élményén az említett félhomály és hogyha gyorsan a mama mellkasára fektetik, betakarják. Beszélj hozzá halkan, mert felismeri a hangodat és ettől megnyugszik majd.

  

Kéninger Vivien

Pelenka.hu

Pelenka.hu - Gondoskodás szeretettel

A mi történetünk is azzal kezdődött, hogy szülővé váltunk. Tudjuk, hogy a babánk mellett mi mindenben kell helytállnunk: háztartás, főzés, mosás, takarítás és akkor a nevelésről, a család kiszolgálásáról és a feleség szerepkörről még nem is beszéltünk. A Pelenka.hu webáruházat azért hoztuk létre, mert olyan szolgáltatást szeretnénk nyújtani, amilyet minden kismama (és természetesen apuka) megérdemel. Azt a gondoskodást, támogatást, hozzáértést és biztonságot szeretnénk adni neked, amire mi is vágyunk kisbabáink mellett. A Pelenka.hu célja, hogy a lehető legtöbb támogatást és együttérzést biztosítsa a szülővé válás érzelemdús hullámvasútján. A Pelenka.hu egy olyan webshop, ahol törődnek veled. Mi (azaz a Pelenka.hu csapata) érző és segítőkész emberek vagyunk. Többségében átéltük már az anyaság/apaság különleges érzését. Tisztában vagyunk a nehézségekkel, és célul tűztük ki, hogy a nehezebb napokat könnyebbé tegyük számodra, hiszen mindannyian gondoskodó, szerető és odaadó szülők szeretnénk lenni.

Az Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2021 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2020 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2019 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 - Legjobb Ügyfélélmény díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 díj

Feliratkozom