Legyünk együtt boldogabb édesanyák!

Tudom, hogy teljesen kivagy már és a napi rutin megőrjít, még ha te vagy a világ legboldogabb anyukája is. Így van ezzel minden kismama. Legalábbis a többség biztosan. Összeszedtem pár lehetőséget, hogy kicsit lazábban, kicsit boldogabban élhessük meg ezt a csodálatos időszakot.

  

  

 

Tanuljunk egy kis lazaságot!
   
A gyermekeinknek mi vagyunk az első helyen, minket szeretnek a legjobban. Nem akkor leszünk számukra a legjobb anyák, hogyha minden este kötelezően nyolc órakor dugjuk őket ágyba, vagy katonás rendben állnak a konyhában az edények. Ha egy-két dolgot elengedünk - hiszen úgyis megvárnak minket - nem leszünk annyira feszültek és könnyebben észre vesszük majd a mindennapi, apró boldogságot. A kedves emlékek pedig a házimunkán is át tudnak majd segíteni.

  

Nyugodtan kérjünk segítséget!
 
Ha úgy érezzük, hogy pár napja, vagy hete nem tudjuk magunkat utolérni, vagy egy betegség ledöntött a lábunkról és a férjünk a munka miatt nem tud többet segíteni, nyugodtan hívjuk házhoz a felmentősereget. Szingli barátnő, egy tesó, vagy édesanyánk biztosan szívesen segítenek, ha pár óráig babázniuk kell, amíg mi a házimunkát végezzük, de lehet hogy a főzésbe, vagy takarításba is besegítenek. Hogyha pedig nincs a közelben elérhető segítség, nyugodtan hívjunk takarítónőt, mert az a pár ezer forint igazán megéri a sok bosszúságot, amit a házimunka elmaradása okoz számunkra. Amíg ő dolgozik, akár a parkba is elsétálhatunk a babával, ami jót fog tenni mindkettőnknek.

   

Tilos a fórumozás

Hogyha valamivel kapcsolatban nem vagyunk biztosak, semmiképpen ne fórumokon keressük a megoldást! A legtöbb édesanya egy új krémnek, vagy pelenkának a megrendelése előtt interneten tájékozódik és teljesen elbizonytalanodik, hogy jó döntést fog-e hozni. Ezeken az oldalakon mindenki a saját véleményét és tapasztalatait írja le, ami számunkra nem teljesen lesz hasznos, hiszen ahány baba, annyi vélemény. A legjobb, hogyha egy újdonság esetében kisebb mennyiséget vásárolunk és figyeljük babánk reakcióit. Ne mások negatív tapasztalatait olvasgassuk, mert ezek elbizonytalanítanak, miközben lehet, hogy az a termék, ami másnál problémákat okozott, nálunk évekig tökéletesen hasznos lesz.

     

A varázslatos énidő
  
Tartsunk énidőt! Nagyon divatos lett manapság már ez a fogalom, de tényleg van hatása. A legjobb, hogyha a baba pár hetes korától bevezetünk egy napot, vagy pár órát, amíg elmegyünk edzeni, a fodrászhoz, vagy barátnős délutánra. A babának is jót fog tenni, hogy az apukájával lehet, míg párunk is boldog, hogy hatékonyabban veheti ki a részét ebből az időszakból. A lelkünknek és a testünknek, mindezentúl a babának és az egész családnak nagyon jót tesz majd, hogyha néha eltöltünk egy kis időt magunkkal.

   

Óvakodjunk a "bezzeganyák" tanácsaitól!
  
Amikor a nők édesanyákká lesznek, rengeteg másik kismamával kényszerülnek egy helyen tartózkodni és elég sok tanáccsal, vagy megjegyzéssel találkoznak. Ezek közül a legtöbb kéretlen és igazából használhatatlan, főleg, hogyha rosszindulatúak, vagy csak számunkra esnek rosszul. A “bezzeg az én fiam már az első pillanattól tökéletesen szopizott”, vagy a “bezzeg az én hasam már két hét múlva teljesen lapos volt” típusú sztorik mindig hagynak maguk után kívánnivalót. A legtöbb kismama pedig nem jön rá időben, hogy ezeket meg sem kell hallani, nem érdemes magunkat rágni miatta, vagy éppen szembeszállni a megmondó anyukákkal. Engedjük el őket a fülünk mellett, hátha a bezzeganya tanácsadási lelkesedése is enyhül egy idő után.

  

 

2018.06.30 20:55