Top témák
Kéninger Vivien
Kéninger Vivien
2018.06.30 23:55

Túlélőkalauz az első napokra

Túlélőkalauz az első napokra

Amíg a kórházban vagyunk, biztonságot érzünk. Persze lehet hallani rémtörténeteket, milyen gonoszok a csecsemős nővérek, nekünk bezzeg már mindent tudni kellene és társai. De valljuk be, amíg a kórházban vagyunk, kicsit több a segítségünk, mint odahaza a négy fal között.

Anyukák tömkelegének van már otthon segítsége.  

Most nem apukára gondolok, hanem nagyszülőkre, édesanyákra, testvérekre, barátokra, akik tudják, mi fán terem egy újszülött gondozása. Mások, mint például mi is, kicsit egyedül maradtunk ezzel a feladattal, amit őszintén megvallva, nem is bánok annyira. A napi rutin kialakításában elsősorban a kis családnak kell helyt állnia. Nagyon nehéz a belső megfelelési kényszernek is eleget tenni, másabb, ha anyós vagy édesanya is ott van még velünk. Mi magunk voltunk és vagyunk, és bár sűrűn van velünk apósom, illetve az anyósom is sokat látogat bennünket a lehetőségeihez képest, így vagyok nyugodt, hogy mi magunk is helyt tudunk állni.   A kórházból férjem és apósom hozott haza bennünket, itthon anyósom várt. Megfőzött, kitakarított, mire hazaértünk, így nekünk lényegében semmi más dolgunk nem volt, mint kicsit pihenni. Egyáltalán nem zavart, hogy itt van, és nem is úgy fogtam fel, hogy csak a hibákat keresi az otthonunkban és szóvá teszi, mit csinált meg, hanem hálás voltam, hogy most nem azzal kell foglalkoznom, milyen teendők várnak még rám. Egy napig maradtak, azóta egyedül vagyunk. Vagyis hárman. És minden nagyon gördülékenyen megy. (kop-kop)

A védőnő és a gyerekorvos látogatása

A hazajövetel másnapján ellátogatott hozzánk a védőnő és a gyerekorvos is. Mindent rendben találtak, elmondtak egy csomó-csomó információt a jövőre vonatkozóan (oltások, vizsgálatok, stb), aminek a nagy részét nem tudtam megjegyezni sem. Megnyugtattak mosolyogva, hogy nem is kell, majd mindig szólnak időben, emiatt ne aggódjak.   Harmadnapra így már teljesen egyedül maradtunk. A kisbabánk az első napokban semmi mást nem csinált, mint evett és aludt. Nekiálltunk kialakítani a napi rutinját, amihez mi is könnyebben tudtunk alkalmazkodni. Éjszaka (ebben a tekintetben éjféltől hatig időintervallumot határoztuk meg kezdetben) kétszer vagyunk fent, és mivel tökéletes babám van (mert milyen anya lennék, ha mást mondanék?) a szopizás után visszaalszik. És szerencsénkre éjszaka nagyon szeret aludni.

Mától külön alszik a babám? Nee...

Megfogadtuk, hogy külön ágyban lesz, de persze „néha” azért odaveszem magamhoz. Ilyenkor apát leválasztom egy kinyitott szopipárnával, így ő nyugodtan tud aludni, nem fél attól, hogy véletlenül ráfeküdne. Nem mintha tenné, de erről valamiért nem tudom meggyőzni :D   Vendégek tekintetében egy pár hét türelmet kértem. A szülés, mint maga nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, így kicsit hosszabb regenerálódásra volt szükségem, de itthon már nem küzdöttem depresszióval. Néha elszomorodtam, amikor babót nem tudtam megnyugtatni, a szívem szakadt meg, hogy nem tudok segíteni neki, pedig az összes terhet levenném a válláról.

Mi egy család vagyunk

Igazán mázlista feleség és anya vagyok. A férjem, ahogy a terhesség elejétől kezdve, most is mellettem volt és mindenből kivette, kiveszi a részét. Büfiztet, pelenkáztat, altat, bevásárol, megfőz, indít mosást, intézi a kisállatokat. Egyetlen rossz szavam nem lehet vele kapcsolatban, és nem azért teszi mindezt, mert rákényszerítem, hanem azért, mert mi egy család vagyunk, közösen vállaltunk egy új életet, közösek a terhek és az örömök is.   És hogy mi volt a legnehezebb ezekben az első napokban? Nehezen fogadtam el, hogy „csak” eszik és alszik. Persze egyre több időt tölt fent, egyre szebb és okosabb, mégis úgy érzem, valami hiányzik. Valamit biztosan rosszul csinálok. És mivel én vagyok vele itthon, észre sem veszem, hogy hízott-e, hogy másabb lenne, mint szokott, hiszen minden pillanatát lesem. Sokszor álmodtam a műtéttel kapcsolatban, sokszor kételkedem még mindig, hogy elegendő vagyok-e neki, hogy eleget eszik-e. Kimerültem-e? Szerintem még nem. Inkább csak a kétségek azok, amik kínozni tudnak, de a gyönyörű szeme, amikor rám néz, minden gondomat egy csapásra elfeledteti.

  

Hartmann Viki

Pelenka.hu

Pelenka.hu - Gondoskodás szeretettel

A mi történetünk is azzal kezdődött, hogy szülővé váltunk. Tudjuk, hogy a babánk mellett mi mindenben kell helytállnunk: háztartás, főzés, mosás, takarítás és akkor a nevelésről, a család kiszolgálásáról és a feleség szerepkörről még nem is beszéltünk. A Pelenka.hu webáruházat azért hoztuk létre, mert olyan szolgáltatást szeretnénk nyújtani, amilyet minden kismama (és természetesen apuka) megérdemel. Azt a gondoskodást, támogatást, hozzáértést és biztonságot szeretnénk adni neked, amire mi is vágyunk kisbabáink mellett. A Pelenka.hu célja, hogy a lehető legtöbb támogatást és együttérzést biztosítsa a szülővé válás érzelemdús hullámvasútján. A Pelenka.hu egy olyan webshop, ahol törődnek veled. Mi (azaz a Pelenka.hu csapata) érző és segítőkész emberek vagyunk. Többségében átéltük már az anyaság/apaság különleges érzését. Tisztában vagyunk a nehézségekkel, és célul tűztük ki, hogy a nehezebb napokat könnyebbé tegyük számodra, hiszen mindannyian gondoskodó, szerető és odaadó szülők szeretnénk lenni.

Az Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2021 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2020 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2019 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 - Legjobb Ügyfélélmény díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 díj

Feliratkozom