Top témák
Kéninger Vivien
Kéninger Vivien
2019.04.16 11:13

Úton a babával – 5 tipp, amitől könnyebb lesz az utazás

Úton a babával – 5 tipp, amitől könnyebb lesz az utazás

Mikor a kisbabám még a pocakomban volt és aktívan mozgolódott, észrevettem, hogy az autózásnál különösen aktívan viselkedik. Előszeretettel rugdosódott, forgolódott, izgett-mozgott. Egyáltalán nem tudtuk, hogy azért viselkedik-e így, mert szereti, vagy pont azért, mert egyáltalán nem szereti az utazást. Aztán eljött a nagy pillanat, amikor a kórházból kiengedtek minket és a hordozóval együtt beszálltunk a négykerekűbe...

A hazafelé tartó utat végigaludta, így a szereti/nem szereti kérdés továbbra is rejtély maradt. Teltek a hetek-hónapok, eljött a kötelező vizsgálatok ideje. Az autót ugyanúgy kedvelte, mint azelőtt. Nem sírt, inkább érdeklődve nézelődött. Addigra már a saját járművét, a hiperszuper babakocsiját is felavattuk, mondanom sem kell, mintagyerekként viselkedett abban is. Peluscsere, etetés, büfiztetés után elfoglalja méltó helyét a babakocsiban és már miénk is a város! Ha ügyesen csinálok mindent, mire felébred, már itthon vagyunk.

 

Vannak tehát olyan kisbabák, mint a kisfiam, akik első pillanattól kezdve elfogadják és szeretik is az autóban való utazást. Más gyerkőcök viszont a frászt hozzák a szüleikre, annyira ellenségként tekintenek rá. Bármelyik babatípusba is tartozzon gyermekünk, meg kell próbálnunk lekötni a figyelmét. Hosszabb út esetén érdemes akár óránként, másfél óránként pihenőt tartani. Ekkor a csecsemőt tisztába lehet tenni, meg lehet szoptatni, etetni, míg totyogós társaik ilyenkor kifutkározhatják magukat, mozoghatnak egyet a friss levegőn.

  

Az angol azt mondja: „Create a home away from home”. Tehát bármerre járjunk is a nagyvilágban, mindenhol meg kell teremtenünk a biztonság és komfort érzetét  saját magunk és gyermekünk számára. Ez csak a kezdetekben kihívás, később alapvető tapasztalattá, mondhatni készséggé válik. Amíg viszont előtte állunk, vagy küzdünk vele, elég kemény diónak tűnik. Hoztam nektek 5 tanácsot, melyeket elsajátítva a családi utazás is stresszmentessé és élménydússá válhat.

  

1. Légy rugalmas! 

A gyermekek gyakran nehezen maradnak meg huzamosabb ideig egy helyen, a helyi látványosságok menetrendszerinti felkeresése kimondottan kellemetlenül érintheti a kis izgágákat. Ilyenkor függesszük fel adott útvonalunkat és engedjük, hogy kirohangálják magukat akár egy játszótéren, vagy egy parkban. Segítség lehet az is, hogyha az eddigi délelőtti indulást is akkorra ütemezzük, amikor a baba aludni szokott, így az út nagyobb részét át is alussza. Egy kis változtatás és rugalmasság könnyebbé teheti az utazást a babával együtt.

 

2. Válassz családbarát célállomást! 

Családi táborozás, vagy lazulás a tóparton? Semmi magashegyi túra, vagy turisták hömpölygő tömegei! Inkább a természet, mint egy zsúfolt bevásárló utca. Ezt talán nem is kell magyaráznom...

   

3. Légy felszerelt! 

A totyogók folyamatos „mama service”-re szorulnak, így indulás előtt mindig tankolj fel folyadékból és élelemből. Sose tudhatod, hogy hozzájutsz-e alapvető dolgokhoz útközben, vagy egy természetközeli szállás kissebb boltjában.

  

  

4. Gondolj a biztonságra! 

Egy amerikai statisztika szerint 10 gyermekülésből 7-et rosszul kötnek be. Rémisztő arány. Te ne kövesd el ezt a hibát, inkább kétszer is ellenőrizd, hogy minden klappol-e! Sok kisgyermek nem tűri magán a biztonsági övet az autóban, vagy a babakocsiban, ezért próbáljuk színes dolgokkal feldobni az övet, rátenni a kedvenc plüssét, hogy magáénak érezze azt. A biztonsági öv gyermekünk életét mentheti meg egy baleset során, így sose engedjünk gyermekünknek ez ügyben!

  

5. Csomagolj meglepi táskát! 

Hogy az mi is pontosan? Egy adag játék, lehet baba, figura, kisautó, vízipisztoly, vagy akár a kedvenc nasija. Használd a fantáziád, majd adagold a gyermekednek szükség szerint. Úgyis te tudod a legjobban, hogy mi az, ami a babádnál megoldás lesz egy hosszabb út során.

  

  

+1 Egy textilpelenka mindig hasznos lehet 

Minden kisebb és nagyobb utazáshoz érdemes magunkkal vinni egy vagy akár több textilpelenkát is, mert az sok mindenben a segítségünkre lehet. Mi már használtuk többek között takaróként, pelenkázó alátétként, törölközőként, kendőként, sebkötözőként, nap ellen a babakocsira vagy az autóra, egyszóval rengeteg dologra lehet hasznos egy textilpelenka.

  

Remélem, hogy ezzel a pár tippel a családlátogatások és más utazások is gördülékenyebben mennek majd a babócáddal együtt.

Hartmann Viki  

  

A blog szöveges és vizuális tartalma a Pelenka.hu üzemeltetőjének tulajdona. A blogbejegyzés egyes részletei erre az oldalra mutató hivatkozással utánközölhetőek. A teljes blogbejegyzés utánközlése csak az üzemeltető írásos engedélyével lehetséges.

Pelenka.hu

Pelenka.hu - Gondoskodás szeretettel

A mi történetünk is azzal kezdődött, hogy szülővé váltunk. Tudjuk, hogy a babánk mellett mi mindenben kell helytállnunk: háztartás, főzés, mosás, takarítás és akkor a nevelésről, a család kiszolgálásáról és a feleség szerepkörről még nem is beszéltünk. A Pelenka.hu webáruházat azért hoztuk létre, mert olyan szolgáltatást szeretnénk nyújtani, amilyet minden kismama (és természetesen apuka) megérdemel. Azt a gondoskodást, támogatást, hozzáértést és biztonságot szeretnénk adni neked, amire mi is vágyunk kisbabáink mellett. A Pelenka.hu célja, hogy a lehető legtöbb támogatást és együttérzést biztosítsa a szülővé válás érzelemdús hullámvasútján. A Pelenka.hu egy olyan webshop, ahol törődnek veled. Mi (azaz a Pelenka.hu csapata) érző és segítőkész emberek vagyunk. Többségében átéltük már az anyaság/apaság különleges érzését. Tisztában vagyunk a nehézségekkel, és célul tűztük ki, hogy a nehezebb napokat könnyebbé tegyük számodra, hiszen mindannyian gondoskodó, szerető és odaadó szülők szeretnénk lenni.

Az Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2021 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2020 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2019 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 - Legjobb Ügyfélélmény díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 díj

Feliratkozom