Top témák
Kéninger Vivien
Kéninger Vivien
2018.07.01 23:00

Vakáció a babával! Mire figyelj? - 1. rész

Vakáció a babával! Mire figyelj? - 1. rész

Régen csak beültetek az autóba és pár óra múlva a tengernél voltatok. És most? Kisbabával utazni? Kihívás, élmény, tanulság. De nem lehetetlen és nem is kell egyből nemet mondani a lehetőségre.

Babával minden kicsit körülményesebb, már nem csak úgy bepattanunk vasárnap reggel az autóba és megyünk, amíg a szem ellát, hanem egy-két napos tervezést is igényel. És egyáltalán nem bánjuk!

Ahogy az egész anyaságot, babaságot tanulni kell, úgy kell elsajátítanunk egy utazást is. Ne feledjük azonban, hogy ez az élmény nem csak nekünk, de kicsinknek is újdonság, így sokkal, de sokkal türelmesebbnek kell lennünk hozzá és magunkkal szemben is!

  

Mielőtt belevágnánk a nagy utazásba

Néhány dolgot azért tartsunk szem előtt. Nem mindegy, milyen korú babával utazunk. Az igazán kicsik nagyon szeretik a napi rutint, nem szívesen térnek el tőle. Megnyugtatja őket a monotonitás, így lehetőleg ne rögtön egy hatalmas utazással akarjuk őket lenyűgözni. Higgyük el, hogy neki a meghitt pillanat sokkal többet jelent most, mint fényképek tömkelege, amely bizonyítékul szolgált, milyen trendi, menő szülők vagyunk, akik nem fognak csakazértsem otthon ülni. Ha nagyobb a baba, már könnyebb a mobilitás is, hiszen már elvisszük őt sétálni, már szerez tapasztalatot az utazás e formájáról is. Autóban könnyen el tud aludni, de a figyelmét is le tudjuk kötni színes játékokkal, mesével. Mérlegeljük az utazás előtt tehát, hogy kisbabánk mennyire érett az utazáshoz, milyen napi rutinokat „kell” kihagynunk, és hogyan tudjuk őket pótolni annak érdekében, hogy ő, életünk szerelme boldog és elégedett legyen, hogy pozitív élményekkel gazdagodva térhessen haza.

Ezek után meg kell határoznunk, pontosan hova szeretnénk menni, mivel utazunk és mennyi időre. Egynapos lesz a kirándulás vagy több napra szeretnénk menni és szállást is kell foglalnunk? Hányan utazunk? Csak apával és a babával vagy visszük a biztonság kedvéért a nagyszülőket is? Esetleg barátokkal tervezzük az utat? Akár hisszük, akár nem, ezek is fontos tényezők, tudat alatt ugyanis bőven állítunk fel magunkkal szemben elvárásokat attól függően, hogy kikkel tervezzük a nagy utazást.

    

Mire lesz szükséged?

• Elsősorban egy kipihent, tele pocakú, tiszta pelusú csöppségre

• Váltás ruhára

Utazás időtartamához kiszámított pelenka mennyiségre, kis kiszerelésű popsitörlőre, krémre, egy-két darab textil pelenkára, vagy pelenkázó alátétre, amit a pokrócra tudsz tenni a művelethez

• Megfelelő mennyiségű vízre, előre felszeletelt gyümölcsökre vagy zöldségekre a fő étkezések között

• Szemeteszsákra a használt pelenkákhoz, törlőkendőkhöz, szemétnek

• Nyáron napvédő krémre, kis sapkára, hosszú ujjú ruhára a leégés elkerülése végett

• Kedvenc kis játékra, amellyel le tudja kötni a figyelmét

• Egészségügyi csomagra, fertőtlenítő szerre, sebtapaszra, kötszerre, lázcsillapítókra

• Többnapos vakáció esetén bababarát szálláshelyet kell keresned, ha nem akarsz minden szükséges felszerelést magadnak biztosítani (szerintem ahhoz legalább egy kisteherautó kellene :D )

• Ha autóval mentek, biztonságos babaülésre, árnyékolóra

 

Fontos utánajárni:

Hogy a kirándulási célunkhoz melyik a legközelebbi kórház, hol van a gyermekorvosi ügyelet, melyik az ügyeletes patika. Inkább tűnjünk mások szemében vészmadárnak vagy stresszesnek, de a magunk megnyugtatására igyekezzünk lehetőleg mindenre felkészülni.

A legfontosabb természetesen a kisbaba, bárhova is utazzunk. Mivel neki szüksége van a napi megszokott tevékenységekhez, igyekezzünk ezeket ugyanúgy elvégezni, ahogy otthon tennénk. Nem kell azonban stresszelni miatta, mert a feszültséget ő is megérzi, nyugtalanná válik. Ha azonban a fürdés csúszik egy fél órát, ne idegeskedjünk miatta. Mindent csak szépen, lazán, természetesen, elvégre is, vakáción vagyunk, nemigaz?

  

  

Hartmann Viki

Pelenka.hu

Pelenka.hu - Gondoskodás szeretettel

A mi történetünk is azzal kezdődött, hogy szülővé váltunk. Tudjuk, hogy a babánk mellett mi mindenben kell helytállnunk: háztartás, főzés, mosás, takarítás és akkor a nevelésről, a család kiszolgálásáról és a feleség szerepkörről még nem is beszéltünk. A Pelenka.hu webáruházat azért hoztuk létre, mert olyan szolgáltatást szeretnénk nyújtani, amilyet minden kismama (és természetesen apuka) megérdemel. Azt a gondoskodást, támogatást, hozzáértést és biztonságot szeretnénk adni neked, amire mi is vágyunk kisbabáink mellett. A Pelenka.hu célja, hogy a lehető legtöbb támogatást és együttérzést biztosítsa a szülővé válás érzelemdús hullámvasútján. A Pelenka.hu egy olyan webshop, ahol törődnek veled. Mi (azaz a Pelenka.hu csapata) érző és segítőkész emberek vagyunk. Többségében átéltük már az anyaság/apaság különleges érzését. Tisztában vagyunk a nehézségekkel, és célul tűztük ki, hogy a nehezebb napokat könnyebbé tegyük számodra, hiszen mindannyian gondoskodó, szerető és odaadó szülők szeretnénk lenni.

Az Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2021 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2020 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2019 Népszerűségi díjAz Ország Boltja 2022 Népszerűségi díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 - Legjobb Ügyfélélmény díjAz Év Internetes Kereskedője 2020 díj

Feliratkozom