Varázsoljuk a hintázás élményét az otthonunkba!

Az édesanya már a kezdetektől fogva, minden lépésével és mozdulatával ringatja a pocaklakóját, így nem csoda, hogy az újszülött egyik megnyugtatásának módja a ringatásban rejlik. A babahinták segítségével pedig már újszülött csecsemőnk számára is tökéletes, hintás kuckót tudunk biztosítani otthonunkba.

   

Egyszer fent, egyszer lent… Felemelő érzés kisgyerekként a hintában ülve szállni és meg nem állni. Hintázáskor szabadnak, könnyednek, légiesnek, frissebbnek érezzük magunkat. A hintázás amellett, hogy ennyire jó élmény, számos pozitív hatása van gyermekünk fejlődésére. A plafonra rögzíthető, vagy állványról lelógó babahintáknak köszönhetően pedig már egészen újszülött kortól bevezethetjük ezt a csodás élményt kisbabánk életébe. A hintázás az agy fejlődésére, az egyensúlyközpontra, a beszédközpontra, az idegrendszerre is nagy mértékben és pozitív hatással van, így szakértők is nagy szeretettel ajánlják a babahinták használatát.

  

 

A hintázás során beindulnak az ingerületek, aktivizálódnak az egyes agyterületek, illetve az ezek közötti kapcsolatok. Lengés közben a belső fülben lévő három félköríves csatorna reagál a vízszintes, függőleges és átlós síkok mozgására és gyorsulására. Ez közvetlenül hatással van az egyensúlyérzetre és térérzékelésre segítve a koordinációs képességek erősödését. És hogyha már eljutottunk az egyensúlyközpontig, meg kell említenünk, hogy a beszédközpont és az egyensúlyközpont nagyon szoros összeköttetésben állnak. Tehát ha ingereljük és fejlesztjük az egyensúlyközpontot, úgy fejlődik a beszédközpont, és azoknak különböző szegmensei (beszédkedv, beszédértés, önkifejezés, mondatalkotás stb.) is. A fenti sorokkal tehát alátámasztható a hintázás komplex hatása, amivel kisbabánk egészséges fejlődését segíthetjük elő.

  

  

A hintázás pozitív hatásai a koraszülött babák esetében is jótékony hatással bír. Az idő előtt világra bújt csecsemők esetében a különböző fejlesztések célja a komplex idegrendszeri érés elősegítése mind a mozgásfejlődésben, mind pedig a szociális, kommunikációs és kognitív képességek területén. Ebben a szenzitív időszakban nagyon tudatosan érdemes megválasztani azokat az eszközöket, játékokat, amik a hihetetlenül fogékony idegrendszerre fejlesztő hatással vannak. Ezekhez az eszközökhöz tartozik például a hinta, ahol teljes élményt nyújtva fejlődik a kicsi idegrendszere, aktivizálódnak az agyterületek közötti kapcsolatok, ez pedig nagyban hozzájárul a pozitív irányú fejlődéséhez. 

  

    

A Pelenka.hu kínálatában megtalálható Incababy termékcsalád az újszülött kortól 3 éves korig (20 kg-os súlyig) használható babahintákat és gyermekünk 1-5 éves koráig (30 kg-os súlyhatáráig) használható Junior hintákat kínálja számunkra. Az Incababy hintákkal a hintázás élményét varázsolhatjuk otthonunkba, hiszen babahinta állványra és egy speciális hintahoroggal a mennyezetre, vagy ajtófélfára is rögzíthetjük. Gyermekünk a konyhában, vagy a nappaliban is békésen szunyókálhat, vagy játszhat, amíg mi napi teendőinket végezzük. A babahinta kuckója biztonságos és mély alvást, vagy önfeledt játékteret biztosít babócánknak.

Az Incababy babahinta remek eszköz a nyűgös baba álomba ringatására, megnyugtatására, vagy szórakoztatására. A hinták kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek a maximális kényelem biztosítására a tépőzáras béléssel és a hátat és nyakat megtámasztó párnával. Mind az Incababy baba-, mind a junior hinták bababarát alapanyagokból: Oeko-tex 1. osztályú minősítésű textilekből és bükkfából készülnek. Egyedi ismertetőjegyük a készségfejlesztő natúr bükkfa játékok a kötélzeten, amelyek szuperül lekötik a gyerekek figyelmét a hintában. A legújabb trendeket követő kialakítás és színvilág üde színfolt lehet mind a babaszobában, mind a nappaliban. Csapatunkban elsöprő örömet okoztak az Incababy hinták, így a Pelenka.hu gyerekek vígan vették őket birtokba otthon. :)

  

>>> FEDEZD FEL  AZ INCABABY TERMÉKCSALÁDOT!

 

  

  

A blog szöveges és vizuális tartalma a Pelenka.hu üzemeltetőjének tulajdona. A blogbejegyzés egyes részletei erre az oldalra mutató hivatkozással utánközölhetőek. A teljes blogbejegyzés utánközlése csak az üzemeltető írásos engedélyével lehetséges.

2021.08.12 14:52