24 hetes gyermeked immáron fél éves! Születési súlyát megduplázta. Most már készen áll rá, hogy az anyatej és a tápszer mellett hagyományos ételeket is egyen.

  

22 hét. Az ötödik hónap közepén gyakoriak lehetnek a hangulatingadozások, kicsik és nagyok egyaránt. A baba egy mosoly után vigasztalhatatlan sírásba kezd, semmi sem tudja megnyugtatni akár percekig.

  

Az ötödik hónapba léptünk! Sok változás történik mind az étkezések mind az alvás terén. 20 hetes babád már ugyanúgy élvezi saját hangját hallani, mint a tiedet.

  

Újabb két hét telt el és ez akár egy teljes centi növekedést is hozhatott! Egyre nagyobb méretű játékok felemelése sem jelenthet már akadályt, születési súlyának pedig akár a dupláját is nyomhatja már porontyunk.

  

4 hónaposan babád gyors fejlődése tovább gyorsul. Érzékszerveik javulása mellett keresztülmennek a beszéd kifejlődésének korai fázisán és megjelenhetnek az első fogacskák első előjelei is.

  

A 14. héten gyermekünk elkezdi megmutatni, milyen is ő valójában. Személyiségjegyei most jelentkeznek először, és máris meghatározóak lesznek a viselkedése terén.

  

Immáron egy három hónapos csöppség tölti meg boldogsággal mindennapjaidat. Az elmúlt időben babád folyamatosan fejlődött mind testben mind lélekben.

  

Kisbabánk immáron ritkábban szakítja félbe álmát, ezáltal pedig a mi álmunkat is. 5-6 órát is alszik egyhuzamban, esetleg még többet is. Előfordulhatnak persze rendhagyó esetek.

  

8 hetesen megkezdődik a nagyvilág felfedezése. A babód már aktívan érdeklődik a környezete iránt és megpróbál kapcsolatba is kerülni vele.

  

Mit várhatunk egy 6 hetes babától? Legfőképp gyorsuló növekedést és már néhány mosolyt. Igen, ezek már őszinte mosolyok, jobb, ha nyitva is tartjuk a szemünket!

  

  

A kezdeti bizonytalanságot lassan felváltja a kialakult rutin, az alvás és az etetés állandó körforgása, már tudjuk, hogyan kell gondtalanul fürdetni őt, büfiztetni, gondoskodni róla.

  

    

Két hét. Két varázslatos, misztikus, önmarcangolós, aggodalmas hét. Miért mondom ezt? Megszületik a kisbaba. Felsír. Elvégzik a szükséges vizsgálatokat. Odaadják anyának, eltöltik együtt a boldog aranyórát. 

  

A baba két hetes